Forskning: Obduktion af Bull Terriere og udtagning af prøver

Står du i den ulykkelige situation, at din Bull Terrier med DKK-anerkendt stamtavle skal aflives, så har du måske mulighed for at bidrage til racens sundhedsarbejde.
KU modtager Bull Terriere (ikke MBT), der skal aflives til scanning og obduktion. Det er selvfølgeligt et krav, at det er etisk forsvarligt, at hunden transporteres til KU og bliver undersøgt.
Det er muligt at få hunden udleveret efterfølgende – evt. kremeret, men sidstnævnte er for ejerens egen regning (prøver og aflivning er gratis).
 
Der er ingen tvivl om, at det er en meget hård beslutning at lade sin hund indgå i projektet, men det kan være til stor hjælp for fremtidens Bull Terriere.
Jeg har talt med ejer, der har medvirket med sin hund, som kunne fortælle, at KU virkeligt gør deres bedste for at både hund og ejer kommer så let som muligt gennem dagen.
 
Skulle nogen stå i den ulykkelige situation, men gerne vil deltage, så kontakt:

Vi opfordrer alle opdrættere til at tale med eventuelle hvalpekøbere, som har en Bull Terrier, der skal aflives, om ovennævnte projekt.

DTK's Bull Terrier-gruppe støtter projektet økonomisk.

Om projektet
DTK’s Bull Terrier-gruppe har doneret 70.000 kr. til dette tillægsprojekt på KU. Pengene dækker obduktion, udtagning af prøver/scanning og aflivning. Det drejer sig primært om prøver relaterede til hjertesygdom, men vi har talt om, at hvis det er muligt, bør der også udtages prøver i forbindelse med nyrer.
Senere skal der rejse penge til patologisk undersøgelse og forskning i disse prøver. Men når grundmaterialet først findes, så er det lettere at få bevilget penge til forskning.

Støt DTKs Bull Terrier-gruppes arbejde ved at melde dig ind i Dansk Terrier Klub. Klik her


Udskriv denne side