Københavns Universitets afdeling for Veterinær Kardiologi beder om hjælp til at komme i kontakt med ejerne af alle de hvalpe, der indtil videre har deltaget i hvalpescanningsprojektet.

Det er særdeles vigtigt for forskningen, at alle hvalpe deltager ved alle scanningerne.

Vi beder derfor opdrætterne kontakte hvalpekøberne og alle andre om at hjælpe med at distribuere denne information.

  • Brev fra KU til Bull Terrier-opdrættere: Klik her

  • Brev fra KU til Bull Terrier-ejere: Klik her. (delvist gengivet herunder)

Selvom det endnu ikke er et år siden, din hvalp blev skannet, kan du allerede nu kontakte KU og give dem dine kontaktoplysninger, så du er sikker på, de kan få fat i dig, når din hund skal indkaldes til 2. skanning samt sende dem en udfyldt ejer-tilladelse.

 

Dansk Bull Terrier-studie

INDKALDELSE AF BULL TERRIER TIL 2. HJERTEUNDERSØGELSE

Kære Bull Terrier-ejer,

Din hund blev skannet som hvalp mhp. at erkende tidlige forandringer på hjertesygdom. Vi planlægger i øjeblikket 2. hjerteundersøgelse af alle de inkluderede Bull Terriere – der nu er blevet voksne!

Bull Terrier (BT) har en høj forekomst af hjertesygdom. Ofte ses en unormal klap mellem venstre for-og hjertekammer (mitralklapsygdom) og/eller en forsnævring af hovedpulsåren (aortastenose). Disse defekter optræder med forskellige sværhedsgrader, men de fleste BT lever et godt liv uden symptomer på hjertesygdom.

Den præcise årsag til den tidlige form for mitralklapsygdom er uafklaret, men vi har mistanke om, at visse forandringer på klappen er medfødte, mens andre udvikles gradvist over tid. For at forstå mekanismen bag hjertesygdom hos Bull Terrieren og for at forbedre avlsarbejdet indenfor racen, er det nødvendigt at undersøge flere BT-kuld løbende år for år mhp. at forstå mekanismerne og genetikken bagved klapsygdommen samt følge udvikling og forværring af evt. sygdom over tid. Det vil sige fra hvalp og igen hhv. ved 1-, 2-, 3- og 4-års alderen.

Projektet er finansieret af Dansk Terrier Klubs Bull Terrier-gruppe og undersøgelserne er gratis.

Undersøgelsen indebærer, at I besøger os på Frederiksberg, hvor Københavns Universitets Dyrehospital er lokaliseret – Receptionen, Dyrlægevej 16, 1870 Frederiksberg:

Hjerteundersøgelse varer < 1 time og indebærer:

  • En klinisk undersøgelse
  • Et EKG
  • En hjerteskanning
  • En urinanalyse og en blodprøve

Alt du (som ejer) skal gøre er følgende:

  • Kontakte os på nedenstående e-mail mhp. booking af en gratis hjerteundersøgelse. Der er mulighed for undersøgelser alle ugens hverdage mellem 09.30-15.00.
  • Medbringe DKK-stambog
  • Medbringe urin (opsamlet i et rent glas eller plastikbeholder – f.eks. syltetøjsglas)
  • Udfylde en ejer-kontrakt ved ankomst (se Brev fra KU til Bull Terrier-ejere).

Kontakt:


Støt DTKs Bull Terrier-gruppes arbejde ved at melde dig ind i Dansk Terrier Klub. Klik herUdskriv denne side